Knikarmscherm

Met een knikarmscherm van Dijkstra geniet u optimaal van uw terras of tuin, zonder dat u gehinderd wordt door het felle zonlicht en de bijbehorende warmte. Knikarmschermen vallen onder de overkoepelende term zonneschermen en kenmerken zich door het vrijwel horizontaal gespannen doek. Dankzij de hoogte van het scherm en de geïntegreerde knikarmen wordt de vrije doorgang in uw tuin niet belemmerd door palen, armen of doeken. Overweegt u een knikarmscherm te kopen? Dijkstra levert hoogwaardige knikarmschermen die perfect passen bij uw buitenruimte.
 

Wat is een knikarmscherm?

Bij Dijkstra begrijpen we dat knikarmschermen vaak worden geassocieerd met terrassen en daarom worden ze liefkozend "terrasschermen" genoemd. Deze vorm van zonwering is perfect voor het bieden van schaduw en verkoeling op een terras dat grenst aan een huis. Het unieke voordeel van knikarmschermen is de mogelijkheid om het scherm bijna horizontaal af te stellen, waardoor uw  terras vrij blijft van obstakels wanneer u erover loopt.

Bij Dijkstra vind u een uitgebreid assortiment knikarmschermen, allemaal ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Met de verstelbare knikarmen aan de linker- en rechterzijde van het scherm wordt het doek strak gehouden wanneer het uitgeklapt is. Hierdoor kunt u zelf kiezen of u alleen de zon uit uw huis wilt weren of dat u uw hele terras in de koele schaduw wilt hullen. Laat Dijkstra uw terras transformeren tot een prachtige plek van comfort en stijl met onze hoogwaardige knikschermen.
 

De voordelen van een knikarmscherm

Het knikarmscherm vormt een uiterst geliefde vorm van zonwering. Wanneer u besluit tot aanschaf van een knikarmscherm bij Dijkstra, profiteert u van diverse voordelen:
  • Beschikbaar in diverse maten om de perfecte hoeveelheid schaduw te creëren.
  • Knikarmschermen bieden niet alleen schaduw en verkoeling in uw tuin, maar ook in uw huis.
  • Geen verlies van ruimte in uw tuin dankzij de vrije doorgang.
  • Het compacte ontwerp zorgt voor een nette uitstraling.
  • Keuze uit verschillende kleuren, afstandsbedieningen en bedieningszijden.
  • Profiteer van optimale bescherming tegen licht en warmte.


Optimale bescherming tegen zonlicht en hitte

Wanneer uw terras gedurende de dag blootgesteld wordt aan direct zonlicht, kan dit zowel binnen als buiten tot een aanzienlijke opwarming leiden. Vooral tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen flink stijgen. Met een knikarmscherm kunt u uw terras effectief afschermen, waardoor u zelfs op de warmste dagen comfortabel buiten kunt verblijven. Een bijkomend voordeel is dat de schaduw die gecreëerd wordt, ook helpt om de temperatuur in huis te reguleren, waardoor het binnen aangenamer blijft.


Ruimtebesparende oplossing

Een knikarmscherm neemt geen kostbare ruimte in beslag in uw tuin. Dankzij de vrije doorgang behoudt u volledige bewegingsvrijheid op uw terras. In tegenstelling tot parasols en andere zonneschermen voor terras heeft u met een knikarmscherm geen last van storende palen, armen of doeken die in de weg staan of hangen.


Knikarmscherm op maat

Ontdek de veelzijdige wereld van een zonnescherm op maat, perfect aangepast aan elke tuin! Of u nu droomt van een uitgestrekt zonnescherm van 9 meter breed of eerder een slank knikscherm van 4 meter zoekt, bij ons kan u aankloppen. Kies uit onze ruime selectie standaardmaten of laat een knikarm zonnescherm volledig op maat maken voor een perfecte pasvorm.
 

Gaat u voor een handmatige of elektrische knikarmscherm?

Bij de keuze voor zonneschermen is de bediening een belangrijke overweging: gaat uvoor elektrisch of handmatig? Het elektrische zonnescherm staat voor ultiem gemak, terwijl het handmatige zonnescherm bekend staat als het draaistang zonnescherm of oogwindwerk zonnescherm. 

Het elektrische knikarm zonnescherm biedt moeiteloos bedieningsgemak, wat vooral handig is als het handmatig bedienen van een terraszonnescherm zwaar kan zijn. Bovendien kan elektrische zonwering geïntegreerd worden in een Smart Home systeem, waardoor u de controle hebt met een druk op de knop. Aan de andere kant biedt een handmatig zonnescherm het voordeel dat er geen gat in de muur hoeft te worden geboord, wat het zelf plaatsen gemakkelijker maakt. De prijs kan ook een rol spelen, aangezien elektrische zonwering over het algemeen duurder is dan handmatige zonwering.  

Bij Dijkstra bieden we beide opties aan, zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw behoeften en budget.
 

Verschillende soorten cassettes

Er zijn verschillende soorten cassettes voor knikarmschermen, die variëren in design, functionaliteit en prijsklasse. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen:
  • Volledig gesloten cassette: dit type cassette biedt volledige bescherming aan het doek en de mechanische onderdelen wanneer het scherm is opgerold. Het doek en de armen worden volledig omhuld door de cassette, waardoor ze beschermd zijn tegen weersinvloeden en vuil wanneer het scherm niet in gebruik is. Dit zorgt voor een langere levensduur van het scherm.
  • Semi-gesloten cassette: Dit type cassette heeft meestal een frontplaat die het doek gedeeltelijk bedekt wanneer het scherm is opgerold. Hoewel het niet zo veel bescherming biedt als een volledig gesloten cassette, helpt het nog steeds om het doek te beschermen tegen weersinvloeden en vuil.
  • Open cassette: Bij dit type cassette zijn de armen zichtbaar wanneer het scherm is opgerold. Er is geen frontplaat om het doek te bedekken. Open cassettes zijn vaak een meer economische optie, maar bieden minder bescherming aan het doek en de mechanische onderdelen.


Ander soort type terraszonwering

Dijkstra levert naast knikarmschermen diverse zonweringen, die stijlvol en functioneel zijn voor het creëren van  buitenruimtes. Bij ons kunt u met deskundig advies de juiste zonwering vinden die past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.


Knikarmschermen koopt u bij Dijkstra

Ontdek de ultieme zonweringervaring bij Dijkstra. Bezoek onze showrooms in Dokkum, Leeuwarden of Borger en vind de perfecte knikarmschermen die passen bij uw stijl en behoeften. Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden.

Geniet van onze uitgebreide service aan huis, waarbij onze showroom naar u toe komt. Zo vindt u gemakkelijk de beste oplossing voor uw tuin, zonder de deur uit te hoeven. Onze producten van topkwaliteit worden geleverd door gerenommeerde merken en zijn gedekt door een degelijke garantie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en laat ons u helpen bij het vinden van de perfecte knikarmschermen.

 
Maak nu een afspraak!