Balkon zonwering

Altijd al op zoek naar de perfecte balkon zonwering? Er zijn talloze opties, afhankelijk van jouw balkon, jouw persoonlijke voorkeuren en jouw budget. Met een breed scala aan mogelijkheden is het essentieel om deskundig advies in te winnen, zodat je de perfecte zonwering kunt kiezen die voldoet aan al jouw behoeften en wensen. We helpen je graag bij het vinden van een geschikte oplossing die past bij jouw situatie en stijl.

Op zonnige dagen biedt goede zonwering verkoeling en schaduw, waardoor je zowel op je balkon als in huis beschermd bent tegen de felle zon en warmte. Lees onze blog voor meer informatie over welke zonwering het meest geschikt is voor jouw situatie en stijl.

 

Verschillende factoren bij het kiezen van balkon zonwering

Er bestaan talloze soorten balkon zonweringen met diverse toepassingen, eigenschappen en opties. De beslissing hangt af van de volgende overwegingen:
  1. Balkonafmetingen en indeling: de grootte en vorm van je balkon bepalen welke zonwering het beste past. Voor ruime balkons zijn zonneschermen ideaal, terwijl voor smalle of ronde balkons vlakhangende zonwering zoals screens of rolluiken geschikter zijn.
  2. Schaduw op het balkon of koelte in huis: wil je vooral schaduw op je balkon of zoek je naar manieren om je huis koeler te houden? Knikarmschermen en uitvalschermen bieden beide schaduw op het balkon en houden tegelijkertijd de temperatuur in huis aangenaam. Als je meer verkoeling of verduistering in huis nodig hebt, zijn screens en rolluiken een betere keuze.
  3. Weerbestendigheid: overweeg de weerbestendigheid van de zonwering. Screens en rolluiken zijn beter bestand tegen harde wind en stormen vanwege hun stevige constructie en bevestiging aan het raamkozijn of de muur. Knikarmschermen en uitvalschermen zijn gevoeliger voor sterke windstoten en vereisen mogelijk extra bescherming tijdens slecht weer.


Bescherm je huis tegen fel zonlicht en hitte

Op zoek naar balkon zonwering die niet alleen de felle zon tegenhoudt, maar ook de hitte in huis vermindert? Dan zijn screens en rolluiken de ideale keuze!


Screens 

Screens stralen een strakke, moderne stijl uit en zijn ideaal om zowel de zon als de wind buiten te houden. Dankzij de zijgeleiding blijven ze stevig op hun plaats, zelfs bij harde wind. Je kunt ze ook aan de voor- en zijkant van je balkon installeren voor extra beschutting tegen de wind. Houd er rekening mee dat ze aan pilaren bevestigd moeten worden en niet volledig winddicht zijn vanwege kleine kieren aan de zijkanten.


Rolluiken 

Rolluiken bieden het hele jaar door voordelen, van zonwering en verduistering tot geluidsisolatie en inbraakpreventie. Ze zorgen voor een aangename temperatuur in huis in de zomer en helpen energie te besparen in de winter. Met een breed scala aan kleuren en opties passen rolluiken perfect bij jouw woning of ze nu binnen of buiten gemonteerd worden.


Schaduw en verkoeling voor je huis

Er zijn verschillende buitenzonweringsopties voor je balkon, die niet alleen schaduw bieden met minimaal zichtverlies, maar ook verkoeling in je huis brengen.


Knikarmschermen 

Zonneschermen, ook bekend als knikarmschermen, zijn perfect om schaduw te creëren op je balkon. Ze verlengen je zomergenot buiten zonder dat je oververhit raakt. Met een geopend zonnescherm behoud je voldoende doorloopruimte, waardoor het openen van deuren of ramen moeiteloos blijft gaan. Ons uitgebreide assortiment hoogwaardige zonneschermen garandeert kwaliteit. De cassette van het zonnescherm is gemaakt van duurzaam aluminium en het zonneschermdoek van polyacryl, wat zorgt voor stevigheid en minder gevoeligheid voor buiging. Denk bij het kiezen van het doek eraan dat donkere doeken meer licht tegenhouden, waardoor je huis koeler blijft.


Uitvalschermen

Uitvalschermen bieden vergelijkbare voordelen als zonneschermen, maar zijn lichter van gewicht en daardoor minder belastend voor de gevel of het plafond. Hoewel de doorloopruimte onder het scherm beperkter is, zijn uitvalschermen een voordeligere optie dan knikarmschermen.


Pergola 

Een pergola balkon zonwering biedt een stijlvolle en functionele oplossing voor schaduw op je balkon. Met zijn ontwerp en praktische kenmerken voegt het karakter toe aan je buitenruimte en beschermt het tegen de felle zon.

De stevige pergola-structuur, vaak van duurzame materialen zoals aluminium of hout, vormt een solide basis voor de zonwering. Het doek kan gemakkelijk worden uitgerold voor schaduw en weer ingetrokken voor meer zonlicht. Je hebt de vrijheid om te kiezen uit diverse stoffen en kleuren voor het doek en je kunt zelfs overwegen om planten te laten groeien, zoals klimop of druivenranken. Deze zonwering op je balkon appartement voegt een natuurlijke sfeer toe.


Diverse montagemogelijkheden voor balkon zonwering

Er bestaan diverse methoden om zonwering op je balkon of huis te monteren, afhankelijk van je voorkeuren, het type zonwering en de structuur van je balkon. Er zijn verschillende montagemogelijkheden: 


Plafondmontage

Deze methode wordt vaak gebruikt voor robuuste zonwering zoals knikarmschermen of uitvalschermen. Hierbij wordt de zonwering met behulp van plafondsteunen aan het bovenliggende betonnen plafond bevestigd. Dit zorgt voor een stevige en betrouwbare installatie, ideaal voor zware zonweringen die extra ondersteuning nodig hebben.


Gevelmontage

Bij gevelmontage wordt de zonwering direct aan de gevel van je woning bevestigd. Deze aanpak is geschikt voor verschillende soorten zonwering en biedt een veelzijdige en ruimtebesparende oplossing. Door de zonwering aan de gevel te monteren, wordt het balkon vrijgehouden en blijft de ruimte optimaal benutbaar.

Het kiezen van de juiste montagemethode is essentieel voor een veilige en effectieve installatie van je zonwering, waarbij rekening wordt gehouden met de structuur van je balkon en de specificaties van het gekozen zonweringssysteem.


Andere innovatieve montageoplossingen

Naast plafond- en gevelmontage zijn er ook andere innovatieve oplossingen voor balkon zonwering beschikbaar, zoals verticale zonwering voor het balkon die zonder boren kan worden gemonteerd. Het kiezen van de juiste montagemethode is essentieel voor een veilige en effectieve installatie van je zonwering, waarbij rekening wordt gehouden met de structuur van je balkon en de specificaties van het gekozen zonweringssysteem. 


Werkgebieden

Ben je na het lezen van deze blog ook overtuigd en wil je nu ook balkon zonwering? Dijkstra levert en monteert in de volgende regio's: Friesland, Drenthe & Groningen
Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Onze specialisten staan voor je klaar in één van onze showrooms. Wil je liever persoonlijk advies aan huis? Vraag dan direct een adviesafspraak aan en wij komen langs met onze mobiele showroom voor balkon zonwering.

24 april 2024

Maak nu een afspraak!