De verschillende soorten zonwering en de voordelen

In Nederland brengen we tijdens de lente- en zomermaanden veel tijd buitenshuis door. Het creëren van een comfortabele leefomgeving zowel binnen- als buitenshuis is van belang voor de meeste Nederlanders. Hierbij speelt zonwering een belangrijke rol. Je wilt natuurlijk geen last hebben van te veel zon. In deze blog gaan we in op de typen zonwering en de vele voordelen die zonwering met zich meebrengt. 
Er zijn verschillende soorten zonwering. De belangrijkste typen zonwering die Dijkstra Zonwering & Stoffering aanbiedt zijn:
  • Knikarmschermen
  • Rolluiken
  • Screens
  • Markiezen
  • Uitvalschermen
 

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn uitklapbare zonneschermen die zorgen voor schaduw op je terras. Ze zijn een populaire keuze voor terrassen en balkons. Met knikarmschermen kun je tijdens een warme zomer alsnog buiten genieten van het weer. Als je buitenmeubels hebt, is het verstandig om deze onder het knikarmscherm te plaatsen. Hierdoor houd je je buitenmeubels mooi en gaan ze zelfs langer mee.

Rolluiken

Rolluiken zorgen ervoor dat de warmte en zon buiten blijft. Hierdoor voorkom je warme temperaturen in je woning. Rolluiken sluiten de ramen verticaal af en zijn vaak gemaakt van aluminium en kunststof.

Wist jij dat rolluiken multifunctioneel zijn? Rolluiken kunnen ook gebruikt worden om je slaapkamer te verduisteren. Verder verklein je de kans op inbraken met rolluiken. Rolluiken schrikken namelijk af omdat een inbreker hierdoor moeilijker in je huis kan komen. Daarnaast brengt het openbreken van een rolluik veel lawaai met zich mee en dit wil een inbreker natuurlijk voorkomen. Tot slot hebben rolluiken een isolerende werking waardoor je bespaart op de energierekening. 
 

Screens

Wil je overdag inkijk voorkomen zodat er niet te veel zonlicht binnenkomt? Kies dan voor screens. Screens zijn aan beide kanten van een raam gemonteerd en glijden verticaal naar beneden zodat het hele raam bedekt is. Screens zijn weerbestendig waardoor het raam schoon blijft. Een ander voordeel is dat screens wel wat licht doorlaten, maar geen zicht. Vaak kiezen mensen voor grijs of wit omdat dit onopvallende kleuren zijn.
 

Markiezen

Markiezen zijn een type zonwering die al heel lang bestaan. Markiezen zijn veelal rond qua vorm en geven een traditionele en bijna romantische uitstraling aan je huis. Naast de voorzijde is ook de zijkant voorzien van panelen waardoor vanaf iedere kant de zon wordt tegengehouden. Traditioneel en ook nog eens heel efficiënt. 
 

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn verticale zonneschermen die van boven naar beneden kunnen uitklappen. Doordat ze verticaal zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag. Uitvalschermen bieden schaduw en zie je vooral terug op hogere verdiepingen. Een ander voordeel is dat de ramen nog deels open kunnen bij uitvalschermen, dit is niet het geval bij screens. Dijkstra Zonwering & Stoffering kan de uitval en hoek juist afstellen zodat je naast zonwering ook voldoende uitzicht hebt om nog goed naar buiten te kunnen kijken. 


Kom in contact

Zonwering biedt dus meerdere voordelen, zelfs voor buiten de zomermaanden. Of het nu gaat om het creëren van een zonvrije buitenruimte, het verfraaien van de gevel van je huis of het beschermen van je interieur. Zonwering is een slimme investering die je dagelijks leven comfortabeler, energie-efficiënter en visueel aantrekkelijker maakt.

Wil jij nu ook zonwering voor je woning of bedrijf? Maak dan een afspraak via ons contactformulier of mail ons via info@dijkstrazonweringenstoffering.nl. Dan komen wij langs met onze Showroomaanhuis.

9 augustus 2023

Maak nu een afspraak!